SWVVO-RUW

Samenwerkingsverband VO Regio Utrecht West

Proces aanvraag Afwijking onderwijstijd verder vereenvoudigd en versneld

Besturen kunnen via het Internet Schooldossier een aanvraag indienen voor afwijking van onderwijstijd voor leerlingen die (tijdelijk) niet volledig naar school kunnen door lichamelijke of psychische oorzaak.

Het proces van aanvraag en afhandeling is geëvalueerd. Daaruit is een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Het proces is naar aanleiding daarvan verder geautomatiseerd. Een van de verbeteringen is het vereenvoudigen van het indienen van een aanvraag. Ook voor de afhandeling van de aanvragen zijn verbeteringen aangebracht voor een snellere afhandeling.
 
Wat merkt u daarvan:
Bij het indienen van de aanvraag kunt u gebruik maken van een online keuzehulp van de Onderwijs Inspectie waarmee u kunt nagaan of een aanvraag voor afwijking onderwijstijd nodig is. Ook ontvangt u na het indienen van de aanvraag een bevestiging met informatie over de afhandeling.

De Inspectie gaat verder met de ontwikkeling van het automatiseringsproces, zodat we uw aanvragen op termijn nóg sneller en efficiënter afgehandeld kunnen worden .