SWVVO-RUW

Samenwerkingsverband VO Regio Utrecht West

Open dagen middelbare scholen al in november

REGIO • Yuverta Montfoort, het Futura College, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden gaan komend schooljaar hun open dagen niet pas in januari, maar al in november organiseren. Hiermee hopen zij eventuele coronabeperkingen voor te zijn.

Normaliter bezoeken in januari duizenden leerlingen (en hun ouders) uit het basisonderwijs de open dagen van de vier middelbare scholen. Mede op grond van deze open dagen bepalen de leerlingen hun schoolkeuze. 

Online
De afgelopen jaren konden ze door de strenge coronamaatregelen niet doorgaan en weken de scholen uit naar online alternatieven. “De online activiteiten waren een mooie oplossing, maar halen het uiteraard niet bij een écht kijkje in de school”, verklaart Mark de Haas, bestuurder Minkema College.

Er is daarom met alle scholen in de regio afgesproken om de open dagen naar voren te halen. Cor van Dalen, bestuurder Kalsbeek College: “Daarmee zijn we hopelijk een nieuwe coronagolf in de winter voor en kunnen we leerlingen en hun ouders op de school ontvangen.” 

Open lesmiddag
De scholen houden in januari en februari wel dagen vrij om kennismakingsactiviteiten zoals een open lesmiddag of Doe-dag te organiseren. “Als de omstandigheden het toelaten, kunnen deze dan, eventueel in afgeslankte vorm, ook nog doorgaan”, zegt André Dokman, bestuurder Futura College.

Wilma van Roomen, locatiedirecteur Yuverta Montfoort: “We kijken ernaar uit om basisschoolleerlingen en hun ouders weer te mogen ontvangen en enthousiasmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat elke school weer een mooi programma zal neerzetten tijdens de open dagen.”

Aanvullende informatie

  • Bron: Woerdense Courant